Rollercoaster gevoel

Rollercoaster

En het is juli 2020........ We zijn bezig met het afronden van het schooljaar of al begonnen aan de vakantie. De afsluiting van een schooljaar geeft mij altijd het bijzondere gevoel dat ik echt even kan stoppen met het werk, omdat zaken zijn afgerond en omdat het nieuwe schooljaar in de steigers staat.

Dat gevoel is bij mij nu anders omdat er nog veel onzeker is voor het volgend schooljaar en de afronding van het huidige jaar echt anders is en voelt. Daarnaast vraag ik mij, net zoals velen af waar we zitten in deze COVID-19 rollercoaster? Ergens halverwege, voor het volgende hoogtepunt, of toch al in het laatste rechte stuk waarin je opgelucht ademhaalt dat het bijna voorbij. Deze onzekerheid vraagt veel van iedereen merk ik.

In de vereniging stond natuurlijk ook veel in het teken van de pandemie en de gevolgen voor het onderwijs. Inmiddels zijn gelukkig ook weer andere processen opgestart zoals het vervolg curriculum.nu (start is in november 2020 met het kerndoelentraject onder leiding van SLO en de eindtermen volgen later), de commissie bevoegdheden en natuurlijk onze algemene ledenvergadering. Na de vakantie laten we weten hoe we de andere uitgestelde VONKC-bijeenkomsten een doorstart geven.

Ik wens jullie een goede afronding van het schooljaar en een fijne vakantie. Ik hoop jullie in het nieuwe jaar weer te ontmoeten.

Anne Bos, voorzitter