Fabre vieux breed

Impressie IDEA EUROPE MEETING 2023

Fabre Vieux Pern Frankrijk van 4 tot en met 9 oktober

De jaarlijkse bijeenkomst van Europese IDEA-vertegenwoordigers was dit keer in Fabre Vieux (Pern) Frankrijk. Gastheer/vrouw waren Maria van Bakelen en Wilbert van der Post die Atelier d' Activités Artistiques (AAA) Fabre Vieux hebben opgericht en uitgebouwd tot een prachtige plek om te toeven en een werkplaats voor theater en beeldende kunst. Voor jong en oud! Zie voor hun recente activiteiten op FaceBook.

IDEA Europe 2023

Van 4 - 9 oktober kwamen niet alleen vertegenwoordigers van verschillende drama/theater-organisaties in Europa samen om elkaar te inspireren en IDEA-plannen uit te werken. Ook was er als vanouds een Young-IDEA-workshop georganiseerd 'Site Specific 1m2' voor een achttal jonge theatermakers. Zij werden begeleid door IDEA-professionals van de AHK (Nederland) en Duitsland.
In totaal ging het om 26 deelnemers uit 14 verschillende landen van Nederland, Duitsland, Frankrijk tot IJsland, Noorwegen, Finland, Estonia tot Servië, Kroatië, Tsjechië, Griekenland etc. Via Zoom waren er meer mensen aanwezig bv IDEA-president Sanja Tasic.

Zoals Kilian Visser (4e jaars theaterdocent ATD) het verwoordde: 'afgelopen week bezig geweest met een locatietheater-project in Cahors Frankrijk. Naast het maken op 1m2 hebben we ook met IDEA-leden gebrainstormd over projecten die komen, zoals op het wereldcongres in Beijing China in 2024. De dagen zaten vol met gesprekken over ons vak, ons kunnen en onze toekomstmogelijkheden. Daarnaast leef je een week lang met elkaar, leer je anderen kennen en lach je heel wat af.'

De volledige impressie in tekst en beeld van Adriana Nichting die namens VONKC aanwezig was.

IDEA Europe 2023 impressie Adriana Nichting 1
IDEA Europe 2023 impressie Adriana Nichting 4
IDEA Europe 2023 impressie Adriana Nichting 2
IDEA Europe 2023 impressie Adriana Nichting 3