Museum goes

Studiedag vernieuwd CKV havo en vwo december 2016

Locatie
Utrecht

Op woensdag 7 december 2016 organiseerden de kunstvakverenigingen VONKC, BDD en VLS een studiedag CKV voor havo en vwo. In Utrecht van 14.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze dag onderzochten en wisselden we uit wat het vernieuwde vak CKV vanaf schooljaar 2017-2018 en de digitale SLO handreiking ons zou gaan brengen.

Wat is er nieuw en wat nemen we mee van het oude? Hoe pas je je reeds ontwikkelde materiaal aan? Hoe ziet deze dag er uit?

  • We gooiden het programma om omdat onze beoogde inspirerende spreker Walter Groenen, directeur van CJP, helaas verhinderd was.
  • Pascal Marsman en Ange Taminiau van de SLO beten het spits af en lichtten in een half uur tot drie kwartier aan de hand van screenshots een tip van de sluier van de nieuwe SLO Handreiking schoolexamen CKV op. Na deze presentatie was er voldoende ruimte voor vragen.
  • De workshoprondes 'Uit de praktijk' werden voorafgegaan door een aantal pitches. Docenten legden uit wat werkte, wat hebben zij aangepast: Zij zijn al bezig met een nieuw programma, weten uit ervaring hoe je een goed onderzoek inleidt of weten hoe je juiste vragen kan stellen om leerlingen uit te dagen.
  • Ronald Kox, hoofd cultuureducatie van het LKCA is op het laatste moment bijgesprongen en heeft de nota Basis voor cultuureducatie toegelicht.
  • Bas Jacobs, docent Drama sloot op een luchtige én informatieve wijze de dag af.

Hier kunt u lezen wie de workshops verzorgd hebben!