Kick off de verruimde blik okt 2020

Kick-off HAVO en VWO TeHaTex

Program-ma
16:00 tot 18:15 uur
Locatie
ONLINE

Over de examenthema's 2021 en de nieuwe syllabi 2023

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) en de vakvereniging VONKC organiseren dit jaar samen de kick-off-bijeenkomsten over de centraal schriftelijke examens tekenen, handvaardigheid en textiele vormgeving havo en vwo. Het gaat hierbij om een digitale bijeenkomst in Webex.

Op het programma staan sprekers die de huidige examenthema's voor 2021 belichten, maar ook een brug weten te slaan naar het nieuwe thema Kunst en Leven dat vanaf 2023 zowel voor havo als voor vwo geldt:

  • Berend Strik
  • Ute Brinkmeijer

Informatie over de sprekers en hun lezingen

Ook zullen de voorzitter van de syllabuscommissie van het CvTE en de toetsdeskundige van Cito de nieuwe conceptsyllabi havo en vwo met het thema Kunst en Leven toelichten.

Bijdragen van leraren zelf

Jullie als examendocenten hadden de thema's Voorbeeldig en De Verruimde blik al voorbereid in 2020, maar door COVID-19 zijn de kaarten herschud en werd het thema doorgeschoven naar dit schooljaar. We zijn heel erg benieuwd wat jullie plannen waren! Welke mooie ideeën en lesplannen heb je ontwikkeld? Het zou jammer zijn deze voor jezelf te houden!

We dagen jullie dan ook uit om deze, nog net geen geteste good practice, toch met elkaar te delen. Stuur jouw idee uiterlijk 7 februari aan ons via info@vonkc.nl. We zullen alles weer delen via een Dropboxlink.

De twee meest inspirerende ideeën beloont VONKC met cadeaubonnen van € 50,-!

Studiedagtarieven

  • Docent lid € 0,-
  • Docent niet-lid € 30,-
  • Student lid € 0,--
  • Student niet-lid € 10,-

N.B. voor studenten geldt: zij hebben nog geen aanstelling binnen een school.

Leden van VONKC krijgen een korting op de toegangsprijs. Ga naar Lidmaatschap en meld je aan als lid!

Praktische zaken

  • Uitsluitend via de website van VONKC kun je je aanmelden voor deze bijeenkomst;
  • Na aanmelding ontvang je meteen een automatische bevestiging;
  • De sluitingsdatum voor aanmelden is dinsdag 26 januari;
  • Wanneer je je onverhoopt moet afmelden na de sluitingsdatum, of je bent niet aanwezig zonder je tijdig af te melden, dan wordt er (wanneer je geen lid bent) wel een factuur gestuurd, want er worden kosten voor jouw deelname gemaakt.

Deskundigheidsbevordering

Je eigen scholingsbudget via school = jóuw korting op VONKC-studiedagen! Als docent heb je op je school een persoonlijk budget voor deskundigheidsbevordering. Dat is in de cao vastgelegd. VONKC verstrekt certificaten voor je Lerarenportfolio. Lees meer op onze site.

Aanmeldingsformulier 28 januari a.s.

Vind je lidmaatschapnummer op de Kunstzone-adreswikkel, contributiefactuur of incassoafschrift.
Bij voorkeur van je school/instelling.