Muralart verftube uitgeknepen 2160x1216

ZZP'ers welke activiteiten krijgen jullie vergoed?

Onderzoek naar vergoede en niet-vergoede activiteiten van kunstprofessionals in cultuureducatie en amateurkunst

Als zelfstandige of freelancer in cultuureducatie en amateurkunst is het soms lastig om in te schatten voor welke activiteiten je bij opdrachten nu wel een financiële vergoeding krijgt en voor welke niet. Hoe zit dat bijvoorbeeld bij jou als je een repetitie voor een koor of muziekgezelschap voorbereidt? Of een les of cursus? Krijg je reistijd vergoed? En ga je in je eigen tijd naar vergaderingen of vallen die binnen je betaalde uren?

Om zicht te krijgen op de betaalde en niet-betaalde werkzaamheden in werkenden in opdracht binnen cultuureducatie en amateurkunst, moedigen we je aan om deze vragenlijst in te vullen.

De vragenlijst is een initiatief van opdrachtgevers, werkgevers- en werknemersorganisaties (waaronder VONKC en VLS) en andere belangenorganisaties voor kunstprofessionals en van Platform ACCT (Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst). Samen werken wij aan een sterkere arbeidsmarktpositie voor werkenden in de culturele en creatieve sectoren, bijvoorbeeld door adviestarieven op te stellen.

Je kunt de vragenlijst volstrekt anoniem invullen. We bedanken je alvast heel hartelijk voor je medewerking!

Platform ACCT Logo Bleu Medium 9fa36a55
Logo
Vls zwart wit
De CC