mintgroen-glasmozaïek-spiegel

Wetenschappelijke curriculumcommissie brengt advies uit

De eerste twee adviezen zijn overhandigd aan minister Slob

Twee adviezen

Beide adviezen zijn tegelijkertijd op 5 februari aangeboden. Ze zijn van belang voor de landelijke curriculumherziening:

  • Het eerste advies: De commissie heeft zich eerst gebogen over de voorstellen die leraren en schoolleiders van Curriculum.nu in oktober 2019 hebben opgeleverd;
  • Het tweede advies gaat over de werkopdracht voor het ontwikkelen van kerndoelen voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Waardering maar aanscherpingen nodig

De commissie spreekt haar waardering uit voor de voorstellen die leraren, schoolleiders en curriculumexperts hebben ontwikkeld. Er liggen goede voorstellen, maar er zijn aanscherpingen nodig. Dit geldt ook voor de werkopdracht aan SLO.

Hoe nu verder?

Het ministerie van OCW is nu aan zet om opvolging te geven aan de aanbevelingen van de commissie.
Bespreking en besluitvorming in de Tweede Kamer over deze adviezen en het proces van de curriculumherziening: dit vindt pas na de verkiezingen plaats, wanneer de nieuw gekozen Tweede Kamer is gestart.

Wetenschappelijke curriculumcommissie

De wetenschappelijke curriculumcommissie is ingesteld in de zomer van 2020 door het ministerie van OCW. Deze onafhankelijke commissie adviseert de minister over aanpassingen van het landelijk curriculum. Ons eerdere bericht over de commissie.

Rechtstreeks naar de voorstellen curriculum.nu Kunst & Cultuur

Onze pagina over curriculum.nu Kunst & Cultuur.