Unmute us De CC zonder pay off

#Unmute Us 11 september

Protestmars in 11 steden

We moeten opkomen voor de Nederlandse evenementenbranche die al ruim anderhalf jaar stil ligt. Voor alle 101.000 mensen die hierin werkzaam zijn én haar vele bezoekers. We willen weer vooruit kunnen kijken. Want perspectief hebben we nog steeds niet.

Waarom doet De Creatieve Coalitie mee?

Ten eerste, solidariteit staat bij ons hoog in het vaandel. Ten tweede, talloze mensen uit onze achterban zijn ook werkzaam in de evenementen- en festivalbranche. We kennen allemaal de verhalen van werkenden die nog steeds zonder werk zitten en niet in aanmerking komen voor steun. Of nog erger, collega's die de sector inmiddels al noodgedwongen hebben moeten verlaten. Om de culturele en creatieve sector levend te houden en op topniveau te presteren voor ons publiek hebben we al deze mensen nodig! Van acteurs tot muzikanten, van geluidstechnici tot podiumbouwers.

Ondanks al onze inspanningen van de afgelopen anderhalf jaar wordt er nog steeds slecht naar De Creatieve Coalitie geluisterd in Den Haag. Het kabinet houdt onze branche nog steeds op mute.

Op 21 augustus zijn we de straat op gegaan tegen het willekeurige beleid en om te vechten voor heropening van de evenementensector op volledige capaciteit. Ondanks het gigantische succes met ruim 70.000 demonstranten bleef het oorverdovend stil in Den Haag.

Daarom organiseert Unmute-us op zaterdag 11 september een nieuwe protestmars in 11 steden: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

We stoppen niet voordat we gehoord worden. De boodschap: Stop de willekeur en laat ons open gaan!

Sluit je aan en laat van je horen!

De Creatieve Coalitie