Fvh J Poster liggend

Stem op je favoriete Filmleraar 2021

De drie finalisten zijn bekend

Op dinsdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, zijn de drie finalisten voor de landelijke verkiezing Filmleraar van het Jaar 2021 bekendgemaakt. De vakjury deelde het nieuws tijdens het programma Focus op film in de Nationale Onderwijsweek. Drie filmleraren strijden nu om de landelijke titel:

  • Caroline de Nerée, docent Beeldende vorming;
  • Berrie de Zeeuw, docent Frans;
  • Elroy Gramsbergen, docent Media en Film.
Finalisten filmleraar van het jaar 2021
De finalisten (foto: Melanie Lemahieu)

Prijsuitreiking

Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op woensdag 24 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. De winnaar van de verkiezing is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, mag een jaar lang gratis naar de film én met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de volgende verkiezing.

Vakjury 2021

De vakjury bezoekt de komende weken lessen van de drie finalisten. Samen met de stem van het publiek roept de jury 24 november de winnaar uit. De jury bestaat uit Filmleraar van het Jaar 2020 Bart Valkenier, regisseur van onder andere de serie Klassen Sarah Sylbing, onderzoeker kunst -en cultuureducatie Emiel Copini en de winnaars van de profielwerkstukwedstrijd Documaken, scholieren Lente IJsendijk en Malou de Kruijk.

'De keuze was ongelooflijk ingewikkeld, maar het is geweldig om te zien met welke creatieve bevlogenheid alle genomineerde filmleraren hun eigen invulling geven aan filmeducatie' (Bart Valkenier)

Stemmen

Tot 15 november kan iedereen stemmen op de favoriete filmleraar. Kijk voor het juryrapport over de drie finalisten én om te stemmen op filmleraarvanhetjaar.nl.

Logo netwerk filmeducatie