Geel groen zwart lila

Seminar Beeldbekwaam in het Onderwijs

Een dag in het teken van beeld- en filmeducatie, speciaal voor lerarenopleiders

Op woensdag 2 november 2022 organiseren wij samen met diverse lerarenopleidingen de tweede editie van Beeldbekwaam in het Onderwijs: hét seminar dat lerarenopleiders inspireert om een nieuwe generatie leraren bewust te laten omgaan met beeld in het onderwijs.

  • 2 November 2022 van 09:00 - 16:45 uur
  • Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, Amsterdam
  • 3 workshoprondes: 3x6 = 18 workshops

Voor wie film spreekt gaat de wereld open! Film is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het is de taal waarmee kinderen en jongeren opgroeien. Help je studenten om hun lesstof te verlevendigen en betekenis te geven aan de beelden die leerlingen dagelijks omringen. Geef je op voor het grootste seminar over film- en beeldeducatie in het onderwijs.

Logo netwerk filmeducatie

Film in je vak

Laat je inspireren door vakgenoten van Fontys Hogescholen, Hogeschool Leiden, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool Windesheim, ArteZ, Hogeschool de Kempel, Hogeschool Rotterdam, de HAN, Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Hogeschool Saxion en NHL Stenden. Allemaal hebben ze film reeds ingebed in hun lespraktijk of bieden al filmeducatiemodulen en- minoren aan binnen hun lerarenopleiding. Leer ook samen met filmmakers film analyseren, maken en bespreken. In drie workshoprondes ervaar je hoe je film bewust inzet binnen jouw vakgebied, in het primair onderwijs en op het vo en mbo.

Kaarten & korting

Het seminar vindt plaats op woensdag 2 november van 09.30-17.30 uur in Eye Filmmuseum te Amsterdam.
Regulier | € 125
Samenwerkingspartner | 20% korting | € 100

Je kaartje (incl BTW) is inclusief een gezamenlijke keynote, de keuze uit zestien inhoudelijke workshops met bijbehorende materialen, een vegetarische lunch, koffie, thee, fris en een gezellige borrel na afloop waar je al je collega's kunt ontmoeten.