Tanja Smeets Facade 2022 Middelburg

Regioworkshops van Kennisnet

Toekomst van generatieve AI in het onderwijs

Kennisnet organiseert vier regioworkshops over de toekomst van generatieve AI in het onderwijs. Tijdens een leerzame en inspirerende workshopdag word je ondergedompeld in het onderwerp. Deze workshopdagen geeft je een scherpe kijk op deze vorm van kunstmatige intelligentie en biedt je een unieke kans om mee te praten over de toekomst van generatieve AI in onze sector.

Wat vindt het onderwijsveld van AI? Welke toepassingen van generatieve AI worden kansrijk geacht? Waar zijn twijfels en zorgen over? Welke risico's en vraagstukken leven er? In deze workshop krijg je tal van voorbeelden en denk je na over wat dit allemaal kan betekenen voor een schoolorganisatie.

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn voor iedereen die werkzaam is op een school of in een schoolbestuur in het po/vo/so (leraren, ict-coördinatoren, stafmedewerkers met een ict/innovatietaak, schoolleiders, bestuurders). Per regiobijeenkomst is er plaats voor 25 deelnemers.

Data en locaties
Er zijn vier workshopdagen van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Kies een locatie die voor jou het beste uitkomt!

Voor lunch zorgt Kennisnet. Aanmelden kan tot 30 april 2024 en zo lang er plek is. Mocht er geen plek meer zijn dan kom je op een reservelijst.

Programma

We gebruiken een aantal beproefde werkvormen om toekomstige mogelijkheden van generatieve AI voor het onderwijs in beeld te brengen.

  1. De inzet van deze nieuwe technologie kent verschillende perspectieven, vanuit verschillende rollen in de organisatie. Door een interactief rollenspel met realistische casussen wordt dit inzichtelijk en invoelbaar.
  2. Wat betekent dit voor je eigen rol en welke plek vind je dat generatieve AI in moet nemen in het onderwijs? Daarover gaat het tweede deel van de dag.
Kennisnet