On the movie in header vonkc

Post hbo leergang filmeducatie

On The Movie

Ontwikkel jezelf tot bevlogen filmdocent & leer de taal van film vloeiend spreken, maken en doceren tijdens de post-hbo leergang filmeducatie.

Van TikTok tot arthouse, van Luckty TV tot video-installatie en van speelfilm tot virtual reality. Film kleurt onze blik op de wereld en is een krachtig middel om verbeelding vorm te geven en verhalen te delen met de wereld. In deze jaaropleiding bundelen de Breitner Academie, het Netwerk Filmeducatie (Eye) en de Nederlandse Filmacademie hun krachten om bekwame filmdocenten op te leiden.

On the movie post hbo leergang

On The Movie: opleiding in het kort

Tijdens de opleiding krijg je les van professionals uit het werkveld: filmmakers, filmanalysedocenten, kunstdocenten en vakdidactici. De opleiding is praktijkgericht. Je leert filmmaken en past het geleerde direct toe in je eigen werkpraktijk. Je krijgt inzicht in de werkwijze van ervaren po- en vo-filmdocenten en ontdekt het buitenschoolse educatieve speelveld van culturele instellingen, filmtheaters en festivals.

Alle informatie

Over de doelgroep - periode - lesdag - studielast - kosten - locaties en de didactische uitgangspunten, het bekwaamheidscertificaat na afloop, de intakeprocedure, de benodigdheden voor de cursus en eventuele subsidie (STAP of WerktuigPPO) voor jouw deelnamekosten

vind je op de website van de Breitneracademie