Documaken 2022 1 2160

‘(on)zeker perfect’ wint!

Vierde editie Documaken Filmfestival

Josefien Bloemendal en Daniel Shen van het Kandinsky College uit Nijmegen hebben op vrijdag 15 april de juryprijs in de wacht gesleept van het Documaken Filmfestival 2022 met hun documentaire ‘(on)zeker perfect’.

De documentaire over onzekerheden (en hoe je er volgens de geldende maatstaven van social media uit zou moeten zien) is tot winnaar verkozen door de vakjury bestaande uit Annelies Kruk (documentairemaker), Stephanie Luka (producent educatie IDFA), Lente IJsendijk en Malou de Kruijk (winnaars juryprijs Documaken Filmfestival 2021).

De publieksprijs ging naar de documentaire ‘Het is er altijd’ van Liset van der Horst en Fay Helmink van het Montessori Lyceum Amsterdam. De docu is een persoonlijk verhaal over leven met diabetes type 1, met in de hoofdrol een van de jonge documentairemakers zelf.

Documaken.nl is een project dat het voor elke leerling mogelijk wil maken om een documentaire te maken voor het profielwerkstuk. Elk jaar vindt er ook een festival plaats met de beste documentaires. Dit jaar werden zes docu’s geselecteerd van scholen uit Amsterdam, Almelo, Lelystad, Nijmegen en Kampen. Het was de eerste keer dat scholen uit heel Nederland een documentaire mochten inzenden.

Lees meer op Documaken.nl