Lente en Malou

Ontluikend

En de winnaars zijn ..... Lente en Malou!

Documaken.nl is een project waarmee middelbare scholieren een documentaire maken als profielwerkstuk. Ze doen dit met behulp van de gelijknamige site. Elk jaar vindt er ook een festival plaats met de beste documentaires. Dit jaar werden zeven docu's geselecteerd van de zeven deelnemende scholen, met de meest uiteenlopende onderwerpen; van 5G (en wat daar mis mee is) tot de invloed van drillrap op jongeren.

Lente IJsendijk en Malou de Kruijk van het Montessori Lyceum Amsterdam hebben op zaterdag 24 april de juryprijs in de wacht gesleept van het Documaken Filmfestival 2021 met hun documentaire 'Ontluikend'.

De documentaire over de eerste gevoelens van verliefdheid bij jongeren werd unaniem tot winnaar gekozen door de jury bestaande uit documentairemakers Mo Anouar, Saskia Gubbels en aanstormend filmtalent Eli Idsart (leerling Het 4e Gymnasium in Amsterdam).

Juryrapport ontluikend

Het Documaken Filmfestival vond voor de eerste keer (besloten) plaats in EYE Amsterdam, met in achtneming van de geldende coronamaatregelen. Dat hield in de praktijk in dat alleen de twaalf genomineerde documentairemakers (en een kleine crew) aanwezig waren. Voor de start van het festival werden alle aanwezigen getest.

Documaken.nl is een project van Bekijk 't (expert in filmeducatie) in samenwerking met het Montessori Lyceum Amsterdam, Het 4e Gymnasium Amsterdam, Hervormd Lyceum Zuid, SG De Rietlanden Lelystad, IVKO en Metis Montessori Lyceum, met ondersteuning van het Netwerk Filmeducatie.