Week mediawijsheid 2023 netwerk filmeducatie

Nieuws van het Netwerk Filmeducatie

Documentaire als profielwerkstuk - Week van de Mediawijsheid - Nominaties Filmleraar 2023/2024

Filmuurtje voor leraren VO

In onze Filmuurtjes krijg jij in één uurtje allerlei praktische tips waarmee jij direct in jouw les aan de slag kunt. In dit filmuurtje vertelt Jasper Vreken je alles over hoe jij jouw leerlingen kunt helpen bij het maken van een documentaire als profielwerkstuk.

Online Filmuurtje - donderdag 9 november - 16:00 - 17:00 uur

Jasper Vreken is leraar én betrokken bij Documaken.nl, een platform waarop het maken van documentaire voor het profielwerkstuk gestimuleerd wordt. Op de website krijgen leerlingen een compleet stappenplan voor het maken van een documentaire, én krijgen leraren tools om hun leerlingen daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Tijdens dit filmuurtje vertelt Jasper je alles over hoe jij als leraar jouw leerlingen zo goed mogelijk kunt helpen bij het maken van een documentaire voor hun profielwerkstuk én hoe leuk en simpel dat eigenlijk is!

5 gratis films voor de Week van de Mediawijsheid rondom het thema #hierniet

Netwerk Mediawijsheid dook in onze database en koos vijf films die online gedrag van jongeren op een bijzondere manier in beeld brengen. Kijk en bespreek deze films tijdens de Week van de Mediawijsheid (10 - 17 november 2023).
Moeten we het altijd met elkaar eens zijn online? Zeker niet. Kritische vragen stellen, commentaar geven of je mening uiten mag en houdt ons als samenleving scherp. Maar we trekken de grens bij kwetsend gedrag online. Daarom zeggen we tijdens de Week van de Mediawijsheid: #hierniet. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je online kunt zeggen wat je denkt - op een respectvolle manier.

Netwerk Mediawijsheid licht per film toe waarom deze perfect is voor een mediawijs gesprek. Alle films zijn gratis te zien!

Wie wordt de Filmleraar van het Jaar?

De finalisten zijn bekend! Deze zes toppers maken allemaal kans op de landelijke titel en daarbij telt jouw stem! De uitreiking vindt op 31 januari 2024 plaats tijdens International Film Festival Rotterdam.

[foto in header: van website Netwerk Filmeducatie]

Logo netwerk filmeducatie