Graffiti rose groen ster

Nieuw boek! Wicked Kunsteducatie

Lectoraat AHK Kunsteducatie presenteert tools en inzichten

Ben jij geïnteresseerd in het ontwerpen van vernieuwende kunsteducatieve programma's? Mis dan de interactieve boekpresentatie van Wicked Kunsteducatie niet! Dit nieuwe boek, geschreven door lector Melissa Bremmer, lector Emiel Heijnen en oud-lector Folkert Haanstra, helpt je om spannende, eigentijdse kunstlessen en projecten te ontwikkelen die aansluiten bij de leefwereld van leerlingen en maatschappelijke thema's. Het is het eerste Nederlandse boek waarin je vanaf nul een curriculum voor kunsteducatie leert maken!

Praktische informatie

  • op woensdag 20 november
  • inloop 19:00, start 19:30 uur, einde 22:00 uur
  • in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Deelname is gratis, maar reserveer snel je plek en kies jouw favoriete workshop. Wees er snel bij, want vol = vol!

Wicked kunsteducatie boek

Ontdekken en meteen zelf aan de slag met de inhoud

Tijdens deze boekpresentatie ontdek je niet alleen de inhoud van Wicked Kunsteducatie, maar kun je ook direct zelf aan de slag in een van de inspirerende Wicked-workshops. Zo leer je hoe je creatieve opdrachten bedenkt vanuit een kunstwerk, hoe je op een vernieuwende manier kunst kunt beoordelen en hoe je thema's vertaalt naar kunsteducatie. Of je nu geïnteresseerd bent in beeldende kunst, muziek, theater, film, design of interdisciplinaire projecten: Wicked Kunsteducatie biedt tools en inzichten voor iedere kunstdocent.

Inhoud van de workshops

  1. Kunstwerk = opdracht (Melvin van der Woude en Tamar Clasquin)
    Wist je dat in je favoriete kunstwerk een opdracht schuilt? In deze workshop leer je via de REO-ontwerpstrategie razendsnel een opdracht te maken vanuit een inspirerend, actueel kunstwerk.
  2. Een 10 voor de moeite (Gina Sanches en Oskar Maarleveld)
    In deze sessie tonen en bevragen we manieren om op een frisse manier naar het beoordelen van kunst te kijken. Je gaat je eigen beoordelingscriteria formuleren en verbeelden, geïnspireerd door de interdisciplinaire en visuele Wicked-rubric.
  3. Koken met bronnen (Arida Bandringa en Anneke Willemsen)
    Kom naar deze hands-on sessie waarin je ontdekt hoe je een prikkelend thema creëert op basis van bronnen uit de kunsten, maatschappij en de leefwereld van de lerende. Kun jij in korte tijd een les maken rondom een thema voor je eigen educatieve praktijk?