Nff rode loper naaldhakken junior

NFF masterclasses en lerarenavond

Doe mee bij het NFF op 25 en 26 september 2023 in Utrecht!

Heb jij altijd al in het hoofd van een maker willen duiken? Tijdens het festival vinden vier Masterclasses plaats waarbij de bioscoopstoel verandert in een comfortabele collegebank. In 2,5 uur kijken we één of meerdere film(s) en worden makers uitgebreid geïnterviewd over hun werk en visie op het filmvak. Iedere Masterclass begint met een film van de desbetreffende master(s). Daarna duiken we samen met regisseurs, schrijvers, production designers en researchers in hun vakgebied en het maakproces. Zo krijg je antwoord op vragen als: Hoe vertaal je een boek naar een film? Hoe herschrijf je een geschiedenis met film? Hoe blijf je bij de kern van je verhaal? En hoe draagt de keuze voor een specifieke vorm hieraan bij?

De Masters van NFF 2023

  1. Lampje - maandag 25 september van 10:00-12:30 uur;
  2. The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady - maandag 25 september van 14:30-17:00 uur;
  3. Grande loge filantropia + Scènes met mijn vader - dinsdag 26 september van 10:00-12:30 uur;
  4. Sweet Dreams - dinsdag 26 september van 14:30-17:00 uur.

Meer info en tickets

Nederlands Film Festival - Lerarenavond: De Onderwijsfilm

  • voor leraren uit het primair en voortgezet onderwijs;
  • dinsdag 26 september van 19:00 - 21:30 uur;
  • in Stadsschouwburg Utrecht.

Gebruik jij wel eens video in je lessen en wat maakt een film geschikt voor jouw les? Voor elk lesdoel en vak is een goede onderwijsfilm te vinden - of je nu op het basisonderwijs lesgeeft of een leraar aardrijkskunde bent. Sluit aan bij deze gratis lerarenavond en maak nader kennis met filmeducatie!

Het Nederlands Film Festival organiseert, in samenwerking met Filmhub Midden, deze feestelijke, gratis lerarenavond. Aan de hand van scènes uit de leukste festivalfilms van NFF, onderzoeken we wat deze films geschikt maakt voor het onderwijs. Je ontmoet de maker van één van de festivalfilms en leert wat er vooraf gaat aan het maken van een goede onderwijsfilm. Na afloop praat je bij met andere leraren en de organisatoren van het programma - Nederlands Film Festival en Filmhub Midden.

Meer info en GRATIS tickets