Movies that matter van site netwerk filmeducatie karlijn limaheluw

Movies that Matter Educatiefestival 2024

13 en 14 maart & 25 t/m 28 maart: schrijf je gauw in!

In maart barst Movies that Matter weer los. Hét festival dat je blik op mensenrechten doet verruimen! Wil jij thema's als identiteit, oorlog of discriminatie in de klas bespreekbaar maken? Tijdens Movies that Matter worden toegankelijke films over maatschappelijke thema's gepresenteerd voor vo, praktijkonderwijs, mbo en ISK. Het educatiefestival vindt plaats op 13 en 14 maart in Amsterdam en 25 t/m 28 maart in Den Haag. Lees meer

Onderwijs Special: Conversations that Matter

Dit jaar organiseren we op dinsdag 26 maart speciaal voor docenten en alle andere onderwijsprofessionals een filmvertoning van The Mind Game. Aansluitend vindt er een interactieve workshop plaats waarin je leert hoe je een veilige ruimte creëert om gevoelige maatschappelijke onderwerpen in de klas bespreekbaar te maken en hoe film daarbij kan helpen. Voorafgaand lunchen we samen om elkaar vast beter te leren kennen.

Wil je erbij zijn? Stuur ons een e-mail en we laten je weten wanneer de kaartverkoop is gestart.

Movies that Matter Educatie algemeen

Netwerk Filmeducatie sprak Hoofd Educatie/ projectcoördinator Karlijn Limaheluw, zij stelt zich voor en vertelt waarom film zich zo goed leent om complexe mensenrechtenthema's te behandelen. Movies that Matter brengt mensenrechten onder de aandacht van scholieren en studenten met filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival. We stimuleren docenten - met name in het (v)mbo en het praktijkonderwijs - om hun lessen te versterken met mensenrechtenfilms en bijbehorend lesmateriaal.

Interview met Karlijn Limaheluw

Naar het filmaanbod voor scholen

Movies that matter

[foto in header van website Netwerk Filmeducatie: Karlijn Limaheluw]