Overzicht instagram kunstzone 3

Kunstzone op Instagram

Thuis genieten en inspiratie voor je lessen

De vakantie is in aantocht! Eindelijk tijd om te genieten van een mooie wandeling, dat ene boek of een bezoekje aan een theatervoorstelling. Maar wist je dat je ook online met Kunstzone kunt genieten van mooie beelden en verhalen over kunst en cultuur?

De Instagram pagina van Kunstzone is te verdelen in 3 onderdelen: De covers, de blogs en de losse beelden. De link in onze bio verwijst naar de website, het huidige nummer, maar ook naar enkele recente berichten om je van meer informatie te voorzien.

Op de Instagram pagina ligt de focus op de losse beelden uit het blad. De beeldreportages worden vaak als serie in het raster getoond, vergezelt door een korte inleidende tekst en een link naar de maker. Deze beelden kunnen als inspiratie of ondersteuning dienen voor lessen en opdrachten. Instagram laat natuurlijk alleen maar stilstaande beelden zien. Toch wordt er naast beeldende kunst ook muziek of podiumkunsten getoond, vaak in combinatie met een link naar het Kunstzone nummer of, indien aanwezig, naar een website. Zo kun je de bewegende beelden opzoeken, verder lezen of de beelden gebruiken voor je lessen.

Weerwerk

Ander onderdeel op de pagina is de rubriek Weerwerk. Dit zijn kunstzinnige uitingen van leerlingen of studenten. Zij zijn door hun docenten bij Kunstzone voorgedragen en mogen daarna zelf iets vertellen in Kunstzone over hun werk en de inspiratie of opdracht daarachter. Het is dus ook mogelijk om jouw leerling aan te dragen. Geef iemand op als je onder de indruk van hem of haar bent, dan zetten wij ze in de spotlights van Instagram!

Covers KZ

Tussen de beelden staan ook steeds enkele covers. De covers laten een scheiding zien tussen de verschillende edities, zo weet je direct dat er een nieuw nummer uit is en welke beelden bij welke editie horen. In de begeleidende tekst is te lezen waar het nummer over gaat. Daarnaast zijn de covers tot een jaar terug in 'hoogtepunten' te bekijken. Een mooie verzameling aan grafische beelden.

Wekelijkse blogs

De Kunstzone blogs worden wekelijks middels een 'verhaal' aangekondigd. De aankondiging is vanaf dat moment 24 uur lang te bekijken in ons verhaal, en daarna nog enkele weken onder 'hoogtepunten'. Iedere week schrijft een van onze 10 bloggers over zijn of haar vakgebied. Dat kan iets actueels zijn, maar ook iets wat hij of zij heeft meegemaakt of zich over verwondert. Via de link in de bio wordt je naar de meest recente blog gestuurd op onze website. Daar kun je naast de blog ook meer over de blogger zelf lezen.

[beeld in header: overzicht Instagram pagina Kunstzone]