The best shots bij filmdag 2160x1216

Keep the cameras rolling

Scholierenfilms vallen in de prijzen bij NFF en NFFS

Nederlands Film Festival Scholieren (NFFS)

Dit jaar een aangepaste versie van het NFFS. Geen live dag in Lelystad, maar een online stream en dus voor iedereen mee te maken.

De organisaties heeft 100 scholierenfilms ontvangen. De jury bestaande uit

  • Eddy Terstall - regisseur;
  • Nick Golterman - acteur en drievoudig winnaar NFFS;
  • Leon Golterman - scenarioschrijver en winnaar NFFS;
  • Aneta Ozorek - directeur Kaboom animatie festival;
  • Mila Lemmens - medewerker IDFA

gaan zich over deze films buigen welke zij het meest bijzonder vinden. Op 28 september om 20.00 uur worden de prijswinnaars via de livestream bekend gemaakt.

Logonffsplain copy1
Rode loper NFFS

Rode loper NFFS

Bij het NFF

Bij het NFF

Nederlands Film Festival (NFF)

De 40 jarige editie van het NFF kent ook een aangepaste versie. Wat blijft is dat er weer veel films van eigen bodem te bewonderen zullen zijn, deels live deels en online. Het Junior Kalveren Gala heeft ook een aangepaste versie. Scholen volgen in de periode 23 september - 16 oktober de workshops Filmmaken in de stad of op school.

De uitreiking van de junior gouden kalveren kan nu helaas niet plaatsvinden in de Stadsschouwburg. Per klas wordt er een gouden junior kalf beschikbaar gesteld. Leerlingen en docenten bepalen dit jaar zelf wie zij het beste vinden. Elke school kan zo haar eigen feestelijke uitreiking op eigen aangepaste wijze en moment organiseren. Docenten krijgen hiervoor een lesbrief. Wie weet stimuleert dit ook weer andere docenten om meer met film in de klas te doen.

Natuurlijk hopen we volgend jaar er weer live events van te kunnen maken, maar voor nu: keep the cameras rolling.