Nffs workshop 1 2019

Inschrijven voor het NFFS kan nog tot juli!

Competitie en festivaldag in één op 26 september 2022

Heb je nog niet ingeschreven voor het Nederlands Filmfestival voor Scholieren (NFFS)? Dat kan nog tot 1 juli en in overleg tot 15 juli 2022.

Het NFFS

  • Competitie in de categorieën 1-Minuut, Animatie, Fictie, Non Fictie, Muziekclip. De competitie is ook onderverdeeld in leeftijdscategorieën;
  • Festivaldag van 10:00 tot 17:00 uur in Agoratheater in Lelystad;
  • De kosten zijn €175,- per school en €7,50 per leerling.

Meer informatie over de aanloop naar 26 september en het dagprogramma met films kijken, beoordelen en workshops

Inschrijven voor zowel scholen als individuen

Programma

Workshops in 3 blokken van 75 minuten

  1. Elke filmgroep heeft 1 workshop waarin de makers commentaar krijgen van professionals op de eigen film. Dat gebeurt in een meepratende groep van jonge collega filmmakers uit de verschillende categorieën. Onderbouw en bovenbouw apart.
  2. Elke filmgroep heeft ook een workshop over een onderdeel van het filmmaken, dat ze zelf hebben gekozen. In deze groep krijgen ze ook het commentaar.
  3. Elke filmgroep kan stemmen voor de publieksprijs. Ze krijgen dan in filmzalen 10 of meer films te zien die ze beoordelen. Via een gewogen telling bepalen ze de publieksprijs. Deze publieksprijs wordt fysiek bepaald door de aanwezigen op de festivaldag. De online publieksprijs wordt gekozen op #hetnffs insta vanaf augustus.

Prijzengala

Na de workshops volgt een kort moment om te verkleden voor het prijzengala met foto's op de Rode Loper en prijsuitreiking in de grote theaterzaal. Nagenieten kun je thuis en op school via insta, facebook, tik tok en www.nffs.nl. En wie een prijs heeft gewonnen kan extra genieten tijdens de activiteiten op grote en kleine Nederlandse en internationale filmfestivals, want prijzen winnen bij het NFFS betekent actief genieten.

Gun je leerlingen en jezelf dit plezier en schrijf je in!

Logonffsplain copy1