Slavernij themapagina netwek filmeducatie 693be5de7002e7c5c1583e9c4f46a9f4

Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Gratis filmkijken bij Netwerk Filmeducatie

Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt extra aandacht aan besteed het loslaten van álle voormalige Nederlandse koloniën. Bekijk de thema-pagina Slavernij met een groeiend filmoverzicht ingedeeld op regio's en subthema's (zoals de erfenis van het slavernijverleden) voor een aansprekende les Geschiedenis, Nederlands, Aardrijkskunde, Maatschappijleer, Burgerschap en Kunst.

Keti Koti in film of docu tot leven (po en vo)

Kies een film of docu om in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli in de klas te kijken. Want op die dag in 1863 schafte Nederland na ruim 200 jaar de slavernij af in Suriname en de Nederlandse Antillen. Een selectie van drie korte, gratis films voor po en vo staat klaar om het koloniale verleden tot leven te brengen.

Schoolfilm Surinaams Vliegeren (po)

Bespreek de komende zomervakantie alvast met je klas aan de hand van de nieuwe Schoolfilm van deze Maand: Surinaams Vliegeren. In deze aflevering van de serie Sammy Paramaribo gaat de 7-jarige Samantha uit Almere naar Paramaribo, daar maakt ze allemaal nieuwe vrienden. Samen doen ze mee aan een vliegerwedstrijd. De les (45 min.) is perfect voor groep 3 & 4. Extra leuk: hoofdrolspeelster Sammy stelt zelf de kijkvragen!

[foto in header van website Netwerk Filmeducatie]

Logo netwerk filmeducatie