Paul Menno de Nooijer leerlingen Kapelle

Handreiking & toolkit voor MR-leden

Waar vind je goede inhoudelijke informatie voor je (G)MR-werk?

Lid zijn van de medezeggenschapsraad is van belang voor de positie van de kunstvakken en de kunstvakdocenten in de school. Ben jij al (G)MR-lid of misschien een van je kunstvaksectiegenoten? Je komt dan tijdig op de hoogte van op handen zijnde plannen en kunt meedenken en adviseren over beleidswijzigingen over je eigen leergebied & kunstvak, het taakbeleid van de school etc.

Zorg dat je goed geïnformeerd aan de slag kunt als MR-lid!

Om je werk als (G)MR-lid goed uit te kunnen voeren, moet je op de hoogte zijn van bepaalde zaken. Anders wordt meepraten over de vele beleidselementen lastig. Maar waar vind je goede inhoudelijke informatie voor je (G)MR-werk?

Om (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraden te helpen, heeft Sterk Medezeggenschap een handreiking gemaakt. Hierin vind je een aantal websites op die heldere, inhoudelijke informatie bevatten die jou van pas komen en verder helpen bij je (G)MR-werk.

Handreiking Sterk Medezeggenschap

Speciaal voor nieuwe (G)MR-leden

Om nieuwe MR-leden op weg te helpen, heeft Sterk Medezeggenschap een starterskit ontwikkeld met handige artikelen en praktische tips. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een vliegende start van jouw medezeggenschapswerk.

Starterskit Sterk Medezeggenschap

Ga met je mede-MR-leden naar het jaarlijkse WMS-congres!

Op 16 november 2022 zal het WMS congres weer plaatsvinden in de ReeHorst in Ede. De inschrijving opent begint september. Meld je aan om tijdig op de hoogte te komen. Je ontvangt dan een bericht zodra de inschrijving geopend is.

[foto in header: beeld bij basisschool in Kapelle door Paul & Menno de Nooijer & leerlingen]