Solliciteer jij naar de functie van DGO-onderhandelaar?
Lijkt het je interessant om je naast je onderwijsbaan twee dagen per week voor jouw collega's in het onderwijs in te zetten, dan is hier je kans!
Wegens aanstaande pensionering van een van onze onderhandelaars zal er met ingang van het schooljaar 2020-2021 een vacature ontstaan voor de functie van 'decentrale onderhandelaar arbeidsvoorwaarden' in de provincies Zeeland, (westelijk) Noord-Brabant en een deel van Zuid-Holland.
Je voert onderhandelingen (samen met de onderhandelaars van de andere onderwijsvakbonden) met de werkgevers in het po, vo, mbo en hbo:
- In het po en vo wordt in de meeste gevallen overlegd over de rechtspositionele consequenties van reorganisatie en fusie;
- In mbo en hbo is er met vaste regelmaat overleg bij instellingen voortvloeiend uit afspraken in de cao's.
Wanneer er een resultaat wordt bereikt wordt dit met de leden van de bij de FvOv aangesloten verenigingen (zoals VONKC) teruggekoppeld.
De functie in het kort
- Je bent lid van VONKC (of een van de overige 12 FvOv-onderwijsvakorganisaties).
- Je zult voor deze functie bekend moeten zijn met de collectieve afspraken in de cao's in de onderwijssectoren. Uiteraard krijg je een interne opleiding om welbeslagen ten ijs te komen.
- Ervaring in de medezeggenschap (o.a. formatieplan, meerjarenbegroting en taakbeleid) is een pre, goede contactuele eigenschappen zijn een must, flexibiliteit is een vereiste en je moet in staat zijn om snel de kern in beleidsstukken te herkennen.
De vergoedingen
- Het werk brengt met zich mee dat je de nodige kilometers (de FvOv vergoedt deze kosten) maakt om bij de school te komen waarmee de afspraak gemaakt is.
- Je werkt op basis van imperatief verlof (een cao-regeling), dat betekent dat je werkgever je voor deze dagen moet vrijstellen en daarvoor een vastgestelde vergoeding ontvangt. Formeel blijf je in dienst bij de werkgever.
De volledige taakomschrijving van 'decentrale onderhandelaar arbeidsvoorwaarden' en contactgegevens vind je op de FvOv-site.