Fvh J Poster liggend

Elroy Gramsbergen Filmleraar 2021

Heldere visie en constructieve werkwijze levert prijs op

Elroy Gramsbergen werd door de vakjury van film-en onderwijsprofessionals verkozen tot de meest aansprekende filmdocent. De prijsuitreiking vond op 24 november jl. plaats tijdens een speciale filmeducatiemiddag die we samen met International Documentary Film Festival Amsterdam organiseerden in Eye Filmmuseum.

De Filmleraar van het Jaar 2020, Bart Valkenier, onthulde te midden van een zaal vol leraren, leerlingen en netwerkleden de winnaar en vertelde dat de jury zeer te spreken was over de didactische aanpak van Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen. De vakjury vindt dat Elroy een zeer heldere visie heeft op waar hij met de leerlingen naartoe werkt.

Elroy streed in de finale tegen Berrie de Zeeuw (docent Frans, Pius-X College in Bladel) en Caroline de Nerée (docent beeldende kunst, Gymnasium Novum in Voorburg). ‘Het bleef spannend tot het allerlaatste moment. Alle drie zetten ze film vanuit een heldere visie en vol enthousiasme en bevlogenheid in, in hun lessen. Ze blijven dicht bij de belevingswereld van hun leerlingen’, vertelt Bart Valkenier namens de jury. Berrie verweeft film en populaire series als Lupin met de lesstof en Caroline verbindt verschillende vakken aan elkaar met film. Lees meer

Zelf filmleraar worden?

Met een groeiend aanbod van workshops, webinars, trainingen en (bij)scholingsmogelijkheden maken we het leraren en lerarenopleiders makkelijk om les te geven over en met film.

Het Netwerk Filmeducatie houd je via deze pagina, social media-berichten en nieuwsbrieven op de hoogte van inschrijfmogelijkheden voor de volgende opleidingsmogelijkheden.

Logo netwerk filmeducatie