De vrolijke optocht hendrike huijsmans goes

De kracht van Dans

Waar ligt jouw kracht als leerkracht bij het geven van dans?

IKC De Klimboom heeft middels Cultuureducatie met Kwaliteit kennisgemaakt met dans in het onderwijs. Op vraag van de school zijn er daarna danslessen ontworpen. Deze lessen zijn ontworpen door Danielle Bouwmeester (vakdocent dans) in samenwerking met de leerkrachten uit onderstaande video: Edine Buiting en Eveline Andringa. In de film werken de leerlingen vanuit de methode wereldoriëntatie basisonderwijs van Blink met het thema Uitvinders.

Deze twee leerkrachten zijn gevolgd in het proces om zelf danslessen te geven aan hun groep. Niet om te laten zien 'hoe het moet', maar om openheid te geven in wat je onderweg tegenkomt en hoe je daarmee omgaat.

(met dank aan Cultuur Oost, Angela Verdurmen)

Meer weten?

Het LKCA stelde de Handreiking Dans'es op. Voor iedereen die iets met dans wil in het onderwijs!

Kinderen bewegen graag en veel. Dans komt tegemoet aan hun bewegingsdrang. Dansonderwijs sluit daar naadloos op aan. Dans sluit ook aan bij de behoefte van kinderen om iets uit te beelden, om te ontdekken wat zij met hun lichaam tot uitdrukking kunnen brengen. Als leerkracht breng jij leerlingen in contact met allerlei vormen van cultuur, ook met dans. Maar waar hebben we het over als we het over dans in het basisonderwijs hebben?

Beknopte informatie over de handreiking bij LKCA

Op de foto in header: De Vrolijke Optocht door Henrike Huijsmans, Goes