De deur staat open oude stadhuis tholen

Coronatoegangs-bewijs nodig?

Hoe zit dat bij culturele onderwijsactiviteiten binnen en buiten school?

Ga je binnenkort met je leerlingen naar een voorstelling of workshop buiten je school? Is er dan een Coronatoegangsbewijs nodig? En wat geldt er voor publiek bij een schoolvoorstelling?

Moeten leerlingen en onderwijspersoneel bij een educatieve culturele onderwijsactiviteit (zoals een voorstelling of een workshop) een Coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien?

Indien de educatieve culturele onderwijsactiviteit onderdeel is van het schoolprogramma (curriculum), geldt dat deze zijn vrijgesteld van CTB (net als andere onderwijsactiviteiten), ook als deze buiten de onderwijsinstelling/school plaatsvindt. Indien het een bezoek aan een reguliere publieksactiviteit betreft, geldt het CTB voor alle toeschouwers.

Moeten de ouders/verzorgers en onderwijspersoneel een CTB laten zien als er een activiteit vanuit school wordt georganiseerd, zoals een viering of een musical?

Nee dat is niet nodig als het een onderwijsactiviteit betreft.

Versoepelingen coronamaatregelen per september 2021 Funderend onderwijs
De Q&A van het ministerie OCW bevat staan bovenstaande vragen met de bijbehorende antwoorden en gaat verder over algemene zaken, kwetsbare leerlingen etc.