On the movie in header vonkc

Bekwaam filmleraar worden?

Inschrijving derde lichting On the Movie gestart

Heb jij de wens om de taal van film vloeiend te leren spreken, maken en doceren? Dat is mooi, want de inschrijving voor ‘24/’25 van On the Movie is nu gestart. Tijdens deze 1-jarige opleiding krijg je les van professionals uit het werkveld (filmmakers, filmanalysedocenten en filmdidactici), om deze kennis vervolgens meteen toe te passen in de werkpraktijk.

In de post-hbo-leergang filmeducatie bundelen de Breitner Academie, het Netwerk Filmeducatie en de Nederlandse Filmacademie hun krachten om leraren (po, vo, mbo) filmbekwaam te maken. In vier modules leren de deelnemers om films te analyseren én te maken. Ook ontwikkelen ze filmopdrachten voor hun eigen klas. En dat allemaal naast hun baan als leraar.
De eerste filmleraren zijn in juni 2023 afgestudeerd van de post-hbo-leergang filmeducatie On the Movie aan de Breitner Academie. Zij hebben nu als eerste in Nederland een officieel certificaat als bekwaam filmleraar op zak. Nog voor de zomer, komt daar de tweede lichting bij. Hoor jij misschien bij de derde?

On the Movie gaat in september 2024 voor de derde keer van start aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Wil jij de taal van film leren spreken en doceren? Schrijf je snel in!

On the movie post hbo leergang