Mozaïek gezichten den haag

Filmdidactiek voor de theaterdocent

Datum
maandag 3 april
Tijden
van 19:30 tot 21:30 uur

Workshop door Maartje van Amersfoort en Tobias Specker

Je leerlingen vragen om een filmpje te maken kunnen we allemaal; maar hoe til je het niveau van het daadwerkelijke filmpje naar een hoger plan? Welke kennis en middelen kun je daarvoor inzetten? Hoe zorg je dat het filmen ook een toegevoegde waarde heeft voor je opdracht, en niet vervalt in een gimmick?

Laat je onderdompelen in opdrachtenkaders voor een succesvolle filmles, probeer zelf uit en ontwikkel direct toepasbaar materiaal voor je lessen. Geschikt voor elk instapniveau; van docenten onbekend met filmmiddelen, tot docenten al vaardig binnen dit medium, maar onbekend met filmdidactiek.

Meer info over de workshopdocenten
Maartje van Amersfoort en Tobias Specker zijn een moeder-zoon docenten duo; allebei werkzaam in het theaterwerkveld. Expertise ligt in het voortgezet onderwijs, maar ook daarbuiten: van educatie tot improvisatie, theater als middel of als doel. Allebei hebben ze hun eigen specifieke expertises, die elkaar goed aanvullen. Daarnaast studeren ze dit jaar af als Filmdocenten aan de opleiding 'On the Movie', een post-hbo in samenwerking met de Breitner Academie, De Filmacademie en Netwerk filmeducatie.

Go/no go = Meld je vóór maandag 20 maart aan!

Voorkom daarmee dat VONKC de workshop moet annuleren wegens te weinig aanmeldingen. Alvast hartelijk dank voor je tijdige aanmelding!

Wat kost deelname?

  • Leden (docent en student) van VONKC hebben gratis toegang;
  • Docenten niet-lid betalen € 30,00;
  • Studenten niet-lid € 10,00.

Nog geen lid? Bekijk de voordelen en meld je aan als lid om in aanmerking te komen voor het VONKC-ledentarief!

Praktische informatie

  • De workshop vindt plaats in Utrecht, dichtbij station Utrecht Centraal, adresgegevens worden nog bekend gemaakt.
  • Een week voor de bijeenkomst ontvang je van het VONKC-secretariaat een bericht met routebeschrijving.
  • Meenemen: een telefoon of camera waar je graag mee filmt . En een laptop waarop je kan monteren maar dat kan eventueel ook op telefoon.